06 August 2013

Pöörane nädal seljatatud

Möödunud nädalal veetsime kodus tervelt 1,5 päeva :)
Algas see kõik 28.07, mil võtsime vendade perede ja emaga suuna Rõugesse. Sinna oli sel korral planeeritud meie iga-aastane telkimine. Kuna seltskonnas oli üks "lõpurase" ja kuuenädalane ilmakodanik, olid kasutusele võetud väikesed mugavused. Värske ilmakodanik koos ema ja rasedaga ööbisid renditud majas ning ülejäänud seltskond traditsiooniliselt telkides. Kohaks oli valitud Eha talu.

Koht oli kaunis ja ilmataat armuline. Atraktsioone jagus igasse päeva. Laste kasvades oleme võtnud suuna, et ei vaata 3 päeva lõkkesse, vaid väisame lähedal asuvaid kohti.
Sel aastal osutusid väljavalituteks Luhasoo õpperada, Alaveski loomapark ja Hinni kanjon. Lisaks pakkus talu kohapeal linnutee rada ja ratsutamist. Seega kulusid 3 päeva kiirelt ja sisutihedalt.

Teletornis
Telkimast naasime kolmapäeva lõunal, neljapäeval vaaritasin kiiruga 12 liitrit kurke ja juba reede hommikul võtsime suuna Tallinnasse. Kuna tegemist oli 2.08-ga, sattus see olema meie pulma-aastapäev. Ja sedakorda kümnes! Sel puhul käisime õhtul Teletorni restoranis söömas, enne seda teletorniga tutvumas ning tegime botaanikaaias ka väikese fotosessiooni. Oli tore päev!

Tallinna botaanikaaias
Esmaspäeval, s.o. eile, viisime lapsed enne uue hooaja algust veel viieks päevaks maale. Kui nad naasevad, hakkame vaikselt koolile häälestuma, mis tähendab seda, et suure tõenäosusega lähevad piigad eraldi tubadesse (sest vastne koolilaps soovib oma tuba), mille tõttu tuleb toad ümber korraldada, koolilapsele uus laud soetada ning siis on paras aeg ka kooliasju (milleks õpetaja meile kevadel kenasti nimekirja andis) varuma minna. Grete küll ei tahaks eraldi toas olla, aga eks tal tuleb leppida, kui Kirke endale kindlaks jääb, sest issi arvates peab lastel oma tuba olema (seda enam, et meil on need 2 eraldi tuba täiesti olemas). Mina mäletan oma lapsepõlvest, et mulle ka ei meelnud, et vennad said kolmekesi koos olla ja mina pidin üksi eraldi toas olema. Mehel jällegi oma tuba ei olnud, ent oleks tahtnud...

No comments: