01 July 2013

Suitsuahju ehitus

Viimasel neljal päeval käis hoogne suitsuahjuehitus. Ilmataat hoidis ehitajaid kenasti. Kuigi neljapäeva hommik ei tõotanud miskit head (hommikul pool tundi padukat ja peale seda veel paar tundi seenevihma), jäi see ainukeseks vihmaks sel perioodil. Ka ei kostitanud ilmataat töötegijaid ülemäärase kuumusega, oli selline sant Eesti suveilm, mis puhkajatele rõõmu ei paku, ent töötegijad on rahul :)

Päevad kujunesid pikkadeks, iseäranis viimane - pühapäev, kui venna perel oli tegelikult plaanis koju sõita, ent kell 6 õhtul otsustati kiirelt ümber, et Tallinna poole starditakse esmaspäeva hommikul, et saaks õhtul veel viimased ringid kive ahjule ära laduda ja ei jääks riski, et korsten oma raskusega eelviimase kivirea endaga kaasa toob.

Valmis said kolle ja ahi, teha jäi ahju katus, suitsutoru ümbrus ja viimistlusena murakapeenar suitsutoru peale ja lillepeenar kolde kohale ning kõrvale. Kunagi tulevad kindlasti pildid ka täiesti valmis suitsuahjust ja muidugi esimestest katsetustest ahjus :)

Väike pildireportaaž ka:
1. päev:











2. päev:













3. päev:













4. päev ehk finaal:










pärg ootamas korstnale saamist










päikeseloojang müüritööde lõppedes

No comments: